Bułka owsiana z szarpaną wieprzowiną , frytowanym jarmużem, karmelizowaną w kremie balsamicznym cykorią i sosem BBQ

Składniki:

  • Bułka owsiana na krzyż
  • Pulled Pork
  • Sos BBQ
  • Jarmuż
  • Cykoria czerwona lub kapusta czerwona na ciepło
  • Miód
  • Ocet balsamiczny
  • Ser cheddar w plastrach

Sposób przygotowania:

Bułkę rozmrozić. Przekroić na pół.
Przygotuj szarpaną wieprzowinę. Najlepiej użyć łopatki wieprzowej.
Możesz użyć półproduktu i podgrzewać go około 30 min w temp. 200 ‘C, a następnie poszarpać ją dwoma widelcami na cienkie włókna.
Możesz również zamarynować łopatkę wieprzową w ulubionej mieszance ziół i przypraw, a następnie pozostawić na 24 godziny w lodówce. Wyjąć , oczyścić z przypraw i wstawić do otwartego naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 180’C piekarnika i piec przez 30 min. Po tym , przykryć , zmniejszyć temperaturę do 85-90 ‘ C i piec przez następne 8-9 godzin . Po wyjęciu poszarpać widelcami na cienkie włókna.
Jarmuż oczyścić , odciąć zgrubiałe części. Tłuszcz nagrzać do temperatury około 160’C. Na sitku włożyć jarmuż do gorącego tłuszczu i frytować około 2 minut , zwracając uwagę na fakt, że przy zetknięciu z jarmużem , gorący tłuszcz może strzelać. Wyjąć jarmuż i osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Cykorię posiekać grubo . Miód wlać na patelnię , przygotować jasny karmel. Wrzucić cykorię i podlać octem balsamicznym. Dusić chwilę.
Wewnętrzne strony bułki zanurzyć w soku pozostałym z pieczenia mięsa, a następnie posmarować sosem BBQ. Na spód ułożyć ciepłą cykorię ( można opcjonalnie użyć czerwonej kapusty na ciepło).
Na nią plastry sera, szarpana wieprzowinę, a na wierzchu ułożyć chipsy z frytowanego jarmużu. Podawać na ciepło.

Inne z kategorii Inspiracje kulinarne

Inspiracje kulinarne

O NAS

La Lorraine Bakery Group pragnie dostarczać klientom szeroką i unikalną gamę najwyższej jakości produktów piekarniczo-ciastkarskich o doskonałych walorach smakowych i zdrowotnych. Naszym celem jest spełnianie oczekiwań klientów i zagwarantowanie im zadowolenia z produktów. Misją i celem firmy jest także inwestowanie w nowe technologie, które umożliwiają produkowanie na masową skalę produktów zachowujących jakość tradycyjnych wypieków. By osiągnąć zamierzony cel firma przykłada szczególną wagę do specjalistycznej wiedzy. La Lorraine Bakery Group to obecnie lider w produkcji pieczywa w Belgii, Polsce i Czechach. W Polsce grupa posiada nowoczesną piekarnię przemysłową wyposażoną w zaawansowane technologicznie linie produkcyjne. LLBG - Oddział w Polsce: La Lorraine Polska Sp. z o.o. W 1925 roku w Nowym Dworze Mazowieckim niedaleko Warszawy powstał rodzinny zakład piekarniczy. Przez pokolenia zarządzany przez rodzinę Nowakowskich ukształtował się na znaczącej rangi firmę produkcyjną. Pod koniec 2005 roku spółka Nowakowski-Piekarnie została połączona z grupą La Lorraine Bakery Group. Tym samym zakład w Nowym Dworze Mazowieckim stał się ważną częścią dynamicznie rozwijającego się międzynarodowego koncernu. 22 sierpnia 2011 roku firma zmieniła nazwę podmiotu gospodarczego i obecnie kontynuuje swą działalność jako La Lorraine Polska Sp. z o.o.

NEWSLETTER

Bądźmy w kontakcie. Dołącz do nas i otrzymuj nasze wiadomości. W każdym newsletterze ciekawe pomysły na zmysłowe kreacje z naszego pieczywa. Dowiedz się jak kreować nowe smaki. Bądź na bieżąco z kulinarnymi trendami.