Kanapka z grillowanym chlebem drwalskim, różowym stekiem z rostbefu , smażonymi boczniakami i sosem chrzanowym

Składniki:

  • Chleb drwalski
  • Stek z rostbefu dojrzewającego
  • Cebula
  • Boczek wędzony
  • Natka pietruszki
  • Boczniaki
  • Majonez
  • Chrzan
  • Sałata rzymska

Sposób przygotowania:

Chleb wypiecz wedle zaleceń. Wystudź. Pokrój w kromki.
Z majonezu i chrzanu przygotuj sos . Przypraw wedle uznania.
Boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Boczniaki oczyść , a jeśli są duże , podziel na mniejsze części. Przesmaż te składniki, a na koniec smażenia posyp posiekaną natką pietruszki. Odstaw w ciepłe miejsce.
Stek wyjmij wcześniej by odpoczął przed grillowaniem. Przypraw grubo mielonym pieprzem i rozmarynem. Rozgrzej mocno patelnię grillową , posmaruj tłuszczem i smaż steka po każdej ze stron po 3- min. Odstaw w ciepłe miejsce, posyp grubo mieloną solą.
Kromki chleba grilluj krótko z każdej strony. Posmaruj sosem chrzanowym, ułóż liście sałaty rzymskiej. Steka pokrój w paski grubości około 0,5 cm i układaj tak by zachodziły na siebie na zgrillowanej kromce z sosem i sałatą. Na wierzchu posyp ciepłą mieszanką boczniaków, boczku i cebuli. Posyp całość grubo siekaną natką pietruszki. Podawaj na ciepło.

Inne z kategorii Inspiracje kulinarne

Inspiracje kulinarne

O NAS

La Lorraine Bakery Group pragnie dostarczać klientom szeroką i unikalną gamę najwyższej jakości produktów piekarniczo-ciastkarskich o doskonałych walorach smakowych i zdrowotnych. Naszym celem jest spełnianie oczekiwań klientów i zagwarantowanie im zadowolenia z produktów. Misją i celem firmy jest także inwestowanie w nowe technologie, które umożliwiają produkowanie na masową skalę produktów zachowujących jakość tradycyjnych wypieków. By osiągnąć zamierzony cel firma przykłada szczególną wagę do specjalistycznej wiedzy. La Lorraine Bakery Group to obecnie lider w produkcji pieczywa w Belgii, Polsce i Czechach. W Polsce grupa posiada nowoczesną piekarnię przemysłową wyposażoną w zaawansowane technologicznie linie produkcyjne. LLBG - Oddział w Polsce: La Lorraine Polska Sp. z o.o. W 1925 roku w Nowym Dworze Mazowieckim niedaleko Warszawy powstał rodzinny zakład piekarniczy. Przez pokolenia zarządzany przez rodzinę Nowakowskich ukształtował się na znaczącej rangi firmę produkcyjną. Pod koniec 2005 roku spółka Nowakowski-Piekarnie została połączona z grupą La Lorraine Bakery Group. Tym samym zakład w Nowym Dworze Mazowieckim stał się ważną częścią dynamicznie rozwijającego się międzynarodowego koncernu. 22 sierpnia 2011 roku firma zmieniła nazwę podmiotu gospodarczego i obecnie kontynuuje swą działalność jako La Lorraine Polska Sp. z o.o.

NEWSLETTER

Bądźmy w kontakcie. Dołącz do nas i otrzymuj nasze wiadomości. W każdym newsletterze ciekawe pomysły na zmysłowe kreacje z naszego pieczywa. Dowiedz się jak kreować nowe smaki. Bądź na bieżąco z kulinarnymi trendami.