Ciastka francuskie i półfrancuskie

Ciastko z nadzieniem cynamonowo-jabłkowym

Ciastko półfrancuskie wypełnione nadzieniem jabłkowym z wyczuwalną nutą cynamonu. Idealnie komponuje się z filiżanką gorącej kawy.

Numer artykułu 4050078
Waga mrożonego produktu 100 g
Technologia wypieku Gotowe do wypieku
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna 1252 kJ - 298 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,7 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 11 g
Białko 6,2 g
Błonnik 1,5 g
Sól 1,3 g
Mąka PSZENNA, woda, tłuszcz roślinny (częściowo uwodornione tłuszcze i oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy), woda, emulgator: E471, regulator kwasowości: E330, aromat), cukier, drożdże, masa JAJOWA (JAJA, przeciwutleniacze (E325, E326)), sól, polepszacz do pieczywa (mąka PSZENNA, emulgator: E472e, cukier, mąka ze słodu PSZENNEGO, substancja zagęszczająca: E466, środek do przetwarzania mąki: E300). Nadzienie cynamonowo-jabłkowe (25%): jabłka (10%), syrop glukozowy, cukier, skrobia modyfikowana, woda, kwas E330, substancja konserwująca: E202, substancja zagęszczająca: E418, cynamon, aromat.

Related Products

Pieczywo

Pieczywo pakowane